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What is Medi-Chef? メディシェフとは?

What is Medi-Chef?

 

 Medi-Chef is a coinage, a chef who cooks using knowledge of medicine input.

It is a qualification to train new medical & dietary expert certified by Japan Medical Food Promoted Association.

メディシェフとは、日本医食促進協会が認知する、医食の新しい専門家を育成する資格です。

「メディカル」の知識をもった「シェフ(調理者)」の育成を目指して名付けられました。

 

メディシェフ 和食

 

Through this course, learners can enhance knowledge of medical treatment, nutrition and cooking in order to become food professionals providing food advise that properly meets inquiries about health, prevention diseases and ongoing diseases. Doctors, nutritionists, chefs…all lecturers are rich in experience to work in front-lines and they provide original programs made from the medical & diet evidence and practical know-how.

There are 3 levels of qualifications: [ Junior ] is for people who learn about healthy food diet, [ Medi-chef ] is for people who want to  learn practical knowledge and recipe development. [ Medi-chef Pro ] is for people who aim to enhance further professional knowledge.

 

医療・栄養・調理に関する知識を一気通貫で学び、健康・予防・疾患に適した食を提供する人材のことです。医師や管理栄養士、調理人として​第一線で活躍する経験豊富な講師陣による、エビデンスに基づいた医食​と独自のノウハウを元につくったプログラムを学ぶことができます。
健康食を始めて学ぶ方向けの「ジュニア」、実践的な知識を身につけ、レシピ開発などを行い方向けの「メディシェフ」、より専門的な知識を身につけたい方向けの「メディシェフプロ」の3つの階級の資格認定を得ることができます。

メディシェフ 料理

 

The activity of Medi-chef varies in many fields. Household wives enrich its knowledge to improve family’s health: Nutrients for a better nutrition guidance: nurses for a medical treatment: registered dietitian for their food education, or restaurants that want to provide healthy diet menus etc.. 

We dream of a new era for everyone can eat healthy foods.

We aim to contribute to extend our healthy lifespan through the promotion of a know-how of delicious & healthy diet foods.

 

家族の健康のために主婦が資格を取得したり、栄養指導を行う栄養士、療養指導を行う看護師、食育に携わる管理栄養士など仕事に活かすことができたり、健康食メニューを取りいれたい飲食店やレストランなど、様々なフィールドでメディシェフが活躍しています。

全ての方が健康食を食べることのできる時代へ。
美味しい健康食のノウハウを広め、健康寿命の延伸に貢献することを目指しています。

最新の情報やオンラインでのセミナー、動画などはこちらをチェック↓

                     https://www.medi-chef.org/

 

Japan Food Promotion Association 

一般社団法人 ​日本医食促進協会

3-27, Masago-cho, Shimizu-ku, Shizuoka-city

〒424-0816 静岡県静岡市清水区真砂町3-27
TEL:+81 (0) 543-66-8785

 

 

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