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Maguro Guide -Know Your Tuna- 金枪鱼简介  マグロガイド 〜マグロの部位をおさらいしよう〜

Maguro Guide -Know Your Tuna- 金枪鱼简介 

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Depending on the type of taste and texture experience you’re looking for, tuna has several different options. you’ll find something you like when it comes to Japanese cuisine with tuna.
The Japanese distinguish the body of Tuna as many parts. In order from the top to the bottom, the parts are separately called, “Kami”, “Naka”, “Shimo”, and specifically the back “Se-kami”, the abdomen “Hara-kami”.

マグロ部位説明/Maguro Parts

マグロ部位説明/Maguro Parts

 

金枪鱼从头部依次分为“上”“中”“下”三个部位,还根据背部一侧和腹部一侧再细分为“背上”“腹上”等部位。

マグロは頭部から順番に「かみ」「なか」「しも」と分けられ、さらに背中側と腹側で「背かみ」「腹かみ」とそれぞれ区別されます。

 

 

①OTORO -Fattiest Portion Of Tuna- 大肥
Otoro is a part of the abdomen of tuna. It has a rich taste and melts in the mouth.

TORO位于金枪鱼的腹部,其中脂质含量最多的部位被称为“OTORO”。浓厚的脂质的美味和在口中融化般的口感是它的特点。

トロはマグロの腹部にあたり、よく脂の乗ったところが大トロ。濃厚な脂の旨味、とろけるような舌触りが特徴的です。

 

 

②CHUTORO -Medium Fatty Tuna-中肥
Chutoro has a little less as much fat as Otoro. It has moderate fat for which many people like Chutoro.

脂质含量仅次于OTORO的部位被称为“CHUTORO”。适度的脂质含量所带来的美味备受人们的喜爱。

大トロに次いで、脂の乗った部分が中トロです。適度に乗った脂の美味しさが、多くの人に好まれています。

③AKAMI -Lean Tuna- 赤身
AKAMI is low-fat, high-protein, and the largest part of the body of Tuna. It has a very joyful natural taste of Tuna.

赤身是金枪鱼肉中分量最多的部位。此部位具有低脂高蛋白的特点,有益于健康。可以享受到金枪鱼最正统的美味。

マグロの中で最も多く取れる部分。低脂質で高タンパク、ヘルシー。マグロ本来の旨味を楽しむことができます。

 

④HOHONIKU -Tuna Cheek Meat- 鱼颊肉

It is an exclusive cut of the body of Tuna and fibrous as beef, which can only be taken at a small amount.

鱼颊肉取于金枪鱼的两颊部,一条金枪鱼中只能提取少量,属于稀少部位。纤维较多,口感似牛肉。

マグロの頬にあたる部分で、一本のマグロから少量しかとれない希少部位。繊維質でお肉のような食感です。

 

⑤Kama -Gills Of Tuna- 下巴
Kama is commonly eaten grilled with salt and boiled with sauce. It has a characteristic mouthfeel and thick flavor.

金枪鱼的鱼鳃部分。口感独特,鲜味十足,一般采用盐烤或者红烧的方法食用。

マグロのエラの部分。食感が特徴的で、旨味が強く、塩焼きや煮つけなどにして食べるのが一般的です。

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